'Wat zou het leven simpel zijn als iedereen was zoals ik ben.'

Ieder mens zijn eigen temperament

Gedrag is alles

In je werk en in je privéleven is gedrag in grote mate bepalend of we wel of niet succesvol of gelukkig zijn. Kennis en vaardigheden spelen een rol, maar het is vooral een kwestie van gedrag. Hierbij verschillen mensen van elkaar. Gelukkig maar, anders zou het veel minder kleurrijk en dynamisch zijn in ons dagelijks leven.  Met sommige mensen voel je je direct op je gemak. Het klikt en met één woord begrijpen je elkaar. Met anderen is het juist alsof je op een verschillende golflengte met elkaar communiceert. Je begrijpt elkaar simpelweg niet, omdat die ander zo anders denkt en doet dan jijzelf.

Het ingewikkelde van communicatie is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie.

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Als je daar inzicht in krijgt dan kun je jezelf en elkaar beter begrijpen. Dan kan je afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie met die ander harmonieuzer zijn.

Inzicht in je gedrag – in hoe je iets doet en waarom je iets doen – helpt je om je talenten en kwaliteiten te benutten. Het maakt je bewust van het effect van je gedrag en hoe je effectiever kan zijn.

Nieuwsgierig naar de sleutel tot gedrag?

Als gecertificeerd consultant werk ik met instrumenten die gedrag, houding, stijl van communicatie en persoonlijke kracht van personen inzichtelijk maken. De producten van Q4 Profiles zijn bij uitstek geschikt om dit in beeld te brengen. Zij zijn specialist in gedragsanalyses zoals het Persoonlijk Stijlprofiel. Waarbij de kracht zit in de bewuste en onbewuste drijfveren helder te onderscheiden en effectief in kaart te brengen. Daarbij wordt duidelijk hoe bewust en onbewust gedrag zich tot elkaar verhouden.

Je Persoonlijke Stijl bepaalt in grote mate hoe je handelt en reageert in bepaalde situaties. Het beschrijft  jouw specifieke manier van doen. Met dit inzicht kun je jezelf en anderen beter begrijpen en je persoonlijke effectiviteit aanzienlijk vergroten. Binnen teams levert het helderheid en meer begrip op.

Benieuwd wat kenmerkend is voor jouw gedrag? Neem dan vrijblijvend contact op.

Of vraag een gratis proefcode aan voor een beknopte gedragsanalyse. Dit kan via de contactpagina o.v.v. gratis proefcode, je naam en telefoonnummer.

Heb je vragen, of wil je één of meerdere profielen afnemen en informeren wat mogelijk is, neem dan contact op: 06 – 14 333 777 of info@ki-jere.nl.

Bronvermelding: Q4-Profiles

Logo Q4 Profiles Certified Partner