‘Wordt regiseur van je eigen leven'

Referenties

Iedere keer gaf zij mij iets mee om over na te denken

Jessie en ik kennen elkaar al een poos, vanaf de tijd dat zij nog als techneut werkzaam was. In die hoedanigheid hebben we altijd al prettig samengewerkt. Toen zij op professionele wijze haar praktijk is gaan beoefenen heb ik ook die andere kant van haar mogen leren kennen. In mijn werk liep ik regelmatig tegen bepaalde vraagstukken aan waarmee ik met Jessie in eerste instantie op heel informele en ongedwongen wijze kon praten. Dit heeft de basis gelegd om haar (deels onbewust) vaker “op te zoeken”. Jessie kan op een heel ongedwongen en vooral ontspannen manier met je communiceren.  Iedere keer gaf zij mij iets mee om over na te denken. Tot slot heb ik bij haar een persoonlijke stijl (DISC) analyse mogen maken. Deze test, in combinatie met haar expertise en scherpe analyse, heeft mij meer zelfkennis gegeven. Het heeft mij concrete handvaten gegeven over hoe ik mijzelf neerzet, hoe ik op anderen over kom en hoe ik nog beter kan omgaan met de mensen om mij heen. Bedankt daarvoor.

Jan Vrieling     |      Bouwselect onderdeel van de Bouwprofs Groep

Meer rust en professionaliteit

Ik had nogal de neiging om van een ’mug een olifant’ te maken en raakte daardoor soms het overzicht een beetje kwijt.  Jessie heeft mij inzichten gegeven waardoor ik problemen kan omzetten in uitdagingen; dat biedt perspectief zeg!  Haar praktische werkwijze bracht mij nog dichter bij mezelf en heb aan den lijve kunnen ervaren wat ’loslaten’ betekent.
Het heeft voor mij in elk geval naar meer rust en professionaliteit gebracht.

Henk Veenendaal   |   Directeur HRM Concepts BV

Zeer dankbaar

Mijn naam is Jan Hoos, ben 56 jaar en inmiddels 40 jaar werkzaam in de techniek. In 2012 is mij, het voor mij ondenkbare, overkomen en heb ik een paar maanden thuis gezeten met een burn-out. Ik ben daar met behulp een psychologe redelijk uitgekomen en weer aan het werk gegaan. Langzaam kwam ik erachter dat ik nog lang niet terug was op het oude niveau en bij mezelf en dat gaf me een onrustig en onzeker gevoel. Na een paar maanden echter kreeg ik in de gaten dat het “drukke” gevoel in mijn hoofd me in de weg bleef zitten in mijn rol als leidinggevende en dat ik onvoldoende aandacht kon geven aan mijn team, ook ontspannen was erg moeilijk net zoals afstand nemen. k had me er maar bij neergelegd dat ik nooit meer helemaal de oude zou worden en ik altijd zou blijven worstelen met mezelf. Van een collega kreeg ik eind 2013 een tip om eens bij Jessie van Ki-Jere langs te gaan.

Direct bij het 1e gesprek had ik het gevoel dat ik er enorm veel aan zou gaan hebben, door de rust die Jessie zelf uitstraalde en het vertrouwde gevoel dat ik kreeg. De rustige manier van vragen stellen en, zonder dat je het in de gaten hebt, je aan je zelf laten werken. Onderweg naar huis merkte ik al dat ik iets meer ruimte had en wat meer rust, de dagen erna op het werk besefte ik dat pas helemaal goed. Bij iedere sessie was loslaten de rode draad en krijg ik vanzelf meer ruimte. Ik ben in totaal 6 keer naar Jessie geweest en ben zover veranderd dat zelfs mijn omgeving, zowel werk als privé, me ongevraagd zegt dat ik er veel rustiger uitzie en meer rust uitstraal. Het belangrijkste voor mij is dat ik meer oog en aandacht heb voor mijn mensen en weer in staat ben om de kleine signalen op te pikken die ik daarvoor volledig mistte. Ik functioneer dan ook veel beter nu en werk weer vanuit rust en mijn gevoel. Ook heb ik privé weer de rust om een boek en/of tijdschriften te lezen en dan ook te snappen wat ik net gelezen heb. Ik ben weer nagenoeg de persoon die ik enige jaren geleden was en ben daar zeer dankbaar voor.

Jan Hoos

‘Ik ben stabieler en rustiger dan dat ik ooit in mijn leven ben geweest’

In het voorjaar van 2013 stond ik wat onstabiel in het leven doordat ik in een nieuwe relatie mocht ervaren dat ik oude patronen en gewoontes los kon laten. Rationeel wist ik dat wel maar emotioneel lukte mij dat niet. Toen kwam Jessie op mijn pad met de workshop “de eenvoud van het loslaten”. Ik kon me toch echt niet voorstellen dat het zo simpel zou kunnen zijn, dat je door problemen los te laten er ook werkelijk dingen op zouden lossen. Mijn twijfels heb ik aan Jessie toevertrouwd. Zij is hier op haar eigen professionele manier mee omgegaan en ik heb door haar vertrouwen de workshop bezocht in het voorjaar van 2013. Dit was een hele openbaring voor mij, met erkenning, herkenning en respect door te delen met de andere deelnemers en door de integere, warme manier waarop Jessie deze workshop gaf.

Door het geleerde toe te passen in het dagelijkse leven zit ik in mijn kracht, ben ik bewust van dat wat ik allemaal heb en dat wat ik gerust achter me kan laten door los te laten en daardoor weer ruimte krijg voor de toekomst. Dus ben ik stabieler en rustiger dan dat ik ooit in mijn leven ben geweest en zie ik het leven vol vertrouwen tegemoet.

Jannie

‘Een aanrader voor iedereen die de compexiteit van bepaalde emoties, ervaringen of angsten kwijt wil raken’

Ik heb enige tijd geleden de workshop ‘De eenvoud van het loslaten’ gedaan bij Jessie. Het verraste mij hoe eenvoudig het was om te doen en dat dit al tijdens de workshop bleek bij elke deelnemer. Ik pas dit nog regelmatig toe en het helpt je om echt los te laten wat je in de weg zit. Een aanrader voor iedereen die de complexiteit van bepaalde emoties, ervaringen of angsten kwijt wil raken! En als je dan zover bent om een workshop te volgen, doe deze dan bij Jessie, want zij krijgt altijd naar boven waar het echt om gaat, hoe diep het ook zit. Zo eenvoudig kan het zijn.

Sandra

 

‘Ik vond het erg fijn te voelen dat het direct effect op mij had’

Mijn zus had mij opgegeven voor de feelgoodday van Ki-Jere. En ik werd uitgekozen. Wat voelde ik mij bijzonder. Met best wel kriebels in mijn buik ging ik erheen. De kriebels waren nergens voor nodig. Het was heel ontspannen.

Ik heb eerst geleerd wat emoties zijn en hoe je in een vicieuze cirkel kan blijven, En daarna hoe je gevoelens kan loslaten. Ik vond het erg fijn te voelen dat het direct effect op mij had. Ik werd rustiger.

Het was bijzonder om uitgekozen te worden voor de feelgoodday. Terug in de auto kon ik echt zeggen dit was een FEEL GOOD DAY!!

R.