'Buiten de grenzen van logica ligt een enorm potentieel'

Teams & Organistaties

Stel je eens voor dat je werkt in de leukste organisatie die er bestaat… De werkelijkheid is soms anders en problemen worden vooral door anderen veroorzaakt. Toch? Jouw team, jouw organisatie; een groep mensen waar jijzelf ook deel van uitmaakt. Samen behalen ze successen en samen creëren ze problemen.

Waar teams vastlopen in functioneren, lijkt het `zichtbare’ probleem aan de oppervlakte de bron van ellende. Toch zijn het vaak de onuitgesproken zaken, frustraties en knelpunten ónder de oppervlakte die vooruitgang tegenhouden.

Ki-Jere maakt deze onderstroom zichtbaar en bespreekbaar. Dit alleen al leidt tot begrip en helderheid en vormt een eerste aanzet voor verandering. Van binnenuit werkt Ki-Jere samen met het team naar een stromende organisatie waardoor het groeipotentieel in ieder individu ontwaakt. Het resultaat: betere resultaten, meer effectiviteit en werkplezier.

Teampatronen
Wanneer blijkt dat de huidige manier van samenwerken niet effectief  is, is de kans groot dat er gaande weg een gewoonte is ontstaan in de manier waarop men binnen het team met elkaar omgaat. Maak deze onderstroom zichtbaar en breng het team in de juiste richting in beweging.

Organisatiespiegel
Zorgt het zichtbare gedrag binnen de organisatie voor inefficiëntie? Lukt het niet om de mensen op juiste wijze te bereiken of wordt de missie-visie doelstelling onvoldoende doorleeft door de medewerkers? Kijk dan eens in de spiegel. Ontdek wat simpelweg ‘normaal’ lijkt, van waarde kan zijn voor de cultuur en de stagnatie in vooruitgang.

Effectief samenwerken met stijl (DISC)
Het is in grote mate ons gedrag wat bepaalt of we succesvol zijn of niet. Inzicht in gedrag – hoe we iets doen en waarom we iets doen – helpt om kwaliteiten zichtbaar te maken.
Als gecertificeerd partner van Q4-Profiles, vergroot Ki-Jere  het bewustzijn van het effect van gedrag, dit leidt direct tot een effectievere wijze van communiceren en samenwerken. Lees meer…

Persoonlijk Leiderschap
Leiding geven aan een groep mensen vraagt vaak de nodige inspanning. Maar waarom? Ben je als leidinggevende vooral gefocust op het resultaat. Of zitten er moeilijke mensen in je team? Leer af te stemmen op de ander  en tegelijk aandacht te geven aan wat jij belangrijk vindt. Haal meer uit jezelf en je team door persoonlijk leiderschap.